В най-близко време, когато се обнародват имената на народните представители, президентът

...
В най-близко време, когато се обнародват имената на народните представители, президентът
Коментари Харесай

Президентът ще свика парламента възможно най-скоро

В най-близко време, когато се обнародват имената на народните представители, президентът Румен Радев ще свика Народното заседание. " Вярвам, че този път партиите ще надмогнат своите разлики в името на общото бъдеще и ще има стабилно болшинство ", каза Радев, който участва на клетвата на новите конституционни съдии. Той поздрави „ Продължаваме промяната “ за успеха, като съгласно него резултатите носят късмет и вяра.

" Битката за подсилване на държавността не е завършила. Партиите на статуквото неведнъж показваха своя блян да овладеят и президентството – в никакъв случай не са жалили запаси, минимум ще ги жалят през тази седмица:, акцентира президентът, който излиза на балотаж в неделя против подкрепения от ГЕРБ претендент проф. Анастас Герджиков.

На публична гала клетва като конституционни съдии положиха  Янаки Стоилов, определен от квотата на президента, и Соня Янкулова, излъчена от Общото заседание на съдиите от Върховния касационен съд и Върховния административен съд. Двамата заемат местата на Борис Велчев и Георги Ангелов, чиито деветгодишни мандати изтичат през днешния ден. На събитието участва и ръководителят на Върховния административен съд Георги Чолаков.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР